Om bolaget

Var vi kommer ifrån, och vart vi ska

Ett lokalt förankrat bolag med stora ambitioner

Vi drivs av att hela tiden förbättra möjligheterna för våra kunder att sälja mer produkter. Eftersom vi sköter leveranser och returer så blir vi ansiktet utåt, och den som kundens kunder har kontakt med. Att därför hantera andras produkter som om det vore våra egna är en förutsättning för att vi ska finnas till. Och att vårt agerande påverkar andras renommé gör oss tvingade till att göra ett så gott jobb som möjligt. 

DC Syds historia

 • Pre DC Syd

  Det började med häst och vagn...

  Nej, kanske inte riktigt, men trots att DC Syd "bara" är 7 år gammalt så har verksamheten funnits i snart trettio år! Och många av våra medarbetare har jobbat med tredjepartslogistik nästan lika länge, så erfarenhet och rutin finns det gott om!

 • DC Syd startas

  Anno 2012

  En kall söndag i februari skrev vi under vårt första hyreskontrakt på vår första lokal i Anderslöv. En fastighet som tidigare agerat möbellager på drygt 5000kvm skulle därmed bli vårt hem under de närmsta fem åren. Man kan säga att det var i grevens tid, för på måndagen stod redan de första lastbilarna och väntade på lossning kl. 7.

  Trots dåliga förhållande i början med bristande värme stressig uppstart så löste vi våra åtaganden med bravur, till och med så den lokala tidningen kom och skrev artiklar om oss.

 • Åren i Anderslöv

  Expansion på båda sidor av Landsvägen

  Text text

 • Flytten till Ystad

  Skytteltrafik längs 101an

  Tre långtradare gick skytteltrafik mellan Anderslöv och Ystad under nästan två månaders tid.

 • Framtiden

Vår affärsidé

Vi vill hjälpa dig att bli mer lönsam

Vi utvecklar våra tjänster löpande och i nära samarbete med våra kunder. Från ett stort antal av tjänster och produkter sätter vi samman unika helhetslösningar.


Organisation

Vem står bakom DC Syd?

DC Syd ägs och drivs av en trio entreprenörer, som med en övertygelse om att framgång nås genom samarbete och att erbjuda något som vi själva också vill köpa.

För oss är det en självklarhet att tro på vår egen produkt, annars gör ingen annan det heller.  Därför är vi också kunder till oss själva.